FOTÓGRAFO DE
ARQUITETURA

IVO TAVARES
STUDIO

Duvalli

Duvalli

Edificio Industrial Duvalli ,arquitectura 3.14 arquitectos e fot
O revestimento singular transformou a fábrica industrial da Duvalli em um espaço inspirador.
The unique cladding transformed Duvalli's industrial factory into an inspiring space.
Edificio Industrial Duvalli ,arquitectura 3.14 arquitectos e fot

INFORMAÇÃO TÉCNICA / TECHNICAL INFORMATION

ATELIER DE ARQUITETURA / ARCHITECTURE OFFICE
LOCALIZAÇÃO / LOCATION
ANO DE CONCLUSÃO DA OBRA / YEAR OF CONCLUSION
ÁREA TOTAL CONSTRUÍDA (M2) / TOTAL AREA
7000m2
FOTÓGRAFO / ARCHITECTURAL PHOTOGRAPHER

DESCRIÇÃO DO PROJETO / PROJECT DISCRIPTION

"O ponto de partida para a elaboração do projeto da Duvalli foi um lote industrial, junto da rotunda que estrutura a zona industrial de Espargo, com a rua do Barracão, tornando-se assim um gaveto importante para a leitura da zona.

"In an industrial lot, that due to its position in the articulation between an avenue and a structuring roundabout, is a corner of local relevance, it was implanted an industrial unit of fabrics production. 

Given the relevance of the reading of the lot in relation to the roundabout, a building was created that enlarges it and that translates into the articulation between two fundamental and complementary structures. One is the large production nave, a parallelepiped of large dimensions, to which some much smaller ones are attached and host the production support services and employees. The other smaller one, which leans against it and hosts the administrative services spread over two floors, has a strong architectural expression, as if it were a reptile's head. It is located at the East/South vertex of the Unit and facing the roundabout, it becomes the expressive face of the complex, its brand image.

The administrative body swings suspended marking the entrance and indicates us the public route of arrival, lower down, the entrance, flows into the central atrium, high, illuminated, which indicates and distributes us to the different spaces."